OKRUGLI STOL

Okrugli stol održao se 22. svibnja 2015. u sklopu proširene sjednicu gospodarskog vijeća ŽK Zadar u organizaciji HGK – Županijske komore Zadar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gospodarskog vijeća ŽK Zadar Dario Jurin, uz pozdrav dobrodošlice stotinjak prisutnih gospodarstvenika, predstavnika institucija i lokalne uprave. Dario Jurin je predstavio financijske rezultate poslovanja gospodarstva Zadarske županije u 2014. godini te je iznio neke pokazatelje ovogodišnjih gospodarskih kretanja. Skupu su se obratili gradonačelnik Božidar Kalmeta i dožupan Božidar Longin, koji su iznijeli dobre primjere dosadašnjeg razvoja Zadra s osvrtom na uspješno provedene projekte.

Drugi dio sjednice obilježila je panel-rasprava koju je vodio dopredsjednik HDE-a dr. sc. Mladen Mlinarević, a u kojoj su sudjelovali članovi Glavnog odbora Hrvatskog društva ekonomista, prof. dr. Mato Crkvenac, dr. sc. Branimir Lokin, prof. dr. Ljubo Jurčić, doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, dr. sc. Dragan Kovačević, prof. dr. Lovorka Galetić, prof. dr. Jože Perić i Dario Jurin, dipl.oec. Posebno naglašavamo da je prof. Lovorka Galetić dobila nagradu Zagrepčanka godine, na čemu joj sa zadovoljstvom čestitamo .

Panelisti su u konstruktivnom dijalogu argumentirali svoje poglede o mogućim pravcima izlaska iz krize, uz prijedloge za rješavanje problema državnog duga, deficita proračuna, nezaposlenosti, izvoza i drugih gorućih problema u hrvatskom gospodarstvu. U raspravi su sudjelovali mnogi gospodarstvenici iznoseći svoje aktualne probleme te su od uglednih ekonomista tražili pomoć u njihovu rješavanju.

Sve su popratili i mediji s naglaskom da je ovo prvi susret Glavnog odbora Hrvatskog društva ekonomista i gospodarstvenika članova komore u Hrvatskoj. Vidi članak u Zadarskom listu.