Održan skup „Razvojni potencijali Dalmacije“ u Zadru

Hrvatsko društvo ekonomista u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Zadar uspješno je organiziralo skup pod nazivom „Razvojni potencijali Dalmacije“, koji se održao 20. rujna 2024. u Hotelu Kolovare u Zadru.

Skup je otvorio profesor Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, naglasivši važnost suradnje između akademske zajednice, industrije i vlasti za održivi razvoj regije. Okupljene je pozdravio i Denis Ikić, predsjednik Županijske komore Zadar, koji je izrazio zadovoljstvo brojnim sudionicima i važnim temama skupa. Među uglednim govornicima i panelistima bili su ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, profesori Ljubo Jurčić i Mladen Vedriš te ekonomist Goran Šaravanja. Moderator skupa bio je Mladen Mlinarević, koji je uspješno vodio raspravu i osigurao dinamičan tijek događanja.

Na panelu je vođena diskusija o perspektivama razvoja turizma, poljoprivrede, prehrambene industrije, obnovljivih izvora energije te industrija visokih tehnologija u Dalmaciji. Rasprava na panelu i u interakciji s brojnim sudionicima bila je usmjerena na strateške opcije koje mogu pridonijeti održivoj i prosperitetnoj gospodarskoj budućnosti Dalmacije.