Novi predsjednik Hrvatskog društva ekonomista

Skupština Hrvatskog društva ekonomista 25. svibnja 2023. godine jednoglasno je donijela odluku o imenovanju prof. dr. sc. Darka Tipurića za novoga predsjednika Društva. Odluka je stupila na snagu danom donošenja.

Prof. dr. sc. Darko Tipurić redoviti je profesor u trajnom izboru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sa iznimno bogatom akademskom i znanstvenom karijerom. Od 2014. godine pročelnik je Katedre za organizaciju i menadžment gdje je voditelj i nositelj niza kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju te poslijediplomskim specijalističkim studijima i poslijediplomskom doktorskom studiju. Osim toga, na istom je fakultetu u različitim razdobljima obnašao funkcije prodekana za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom, zamjenika dekana i dekana. Voditelj je MBA programa i „Leadership” studija na matičnom fakultetu i gostujući profesor na više domaćih i međunarodnih sveučilišta.

Autor je više od dvije stotine znanstvenih i stručnih radova iz područja menadžmenta u zemlji i inozemstvu te dobitnik četiriju nagrada „Mijo Mirković“. Sudjelovao je kao suradnik i istraživač u većem broju znanstvenih projekata te u radu većeg broja domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova, savjetovanja i simpozija. Član je programskih odbora, recenzentskih i uredničkih odbora više međunarodnih znanstvenih konferencija. Sudjeluje u brojnim međunarodnim projektima razvoja i unapređenja prakse korporativnog upravljanja u srednjoj i istočnoj Europi. Dobitnik je najvećeg svjetskog priznanja Rotary Internationala „Service Above Self“ za humanitarni rad.

Ujedno je dugogodišnji član Glavnog odbora Hrvatskog društva ekonomista te aktivno sudjeluje u aktivnostima Društva. Na čelu Društva zamijenit će dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika prof. emer. dr. sc. Ljubu Jurčića kojem Hrvatsko društvo ekonomista ovim putem zahvaljuje na iznimnom angažmanu i doprinosu radu Društva.