HDE sudjelovao na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji o graditeljstvu u Šibeniku

Uspješno je održan panel “Graditeljstvo, zelena tranzicija i gospodarski razvoj” 26. rujna 2024. godine na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Organization, Technology and Management in Construction & IPMA Global Project Profession Forum, koja se održala u Šibeniku u prostorima kongresnog centra u Solarisu.

Hrvatsko društvo ekonomista ponosni je partner ovog događanja, koje okuplja stručnjake iz različitih industrija i poduzeća kako bi raspravljali o izazovima i prilikama u infrastrukturnim i graditeljskim projektima.

Raspravu na panelu moderirao je predsjednik HDE-a, prof. dr. sc. Darko Tipurić, a dotaknute su teme održivog razvoja u graditeljstvu, ulaganja u zelene izvore energije, kružnog gospodarstva, prilagodbe i uključivanja u zelenu tranziciju, nefinancijskog izvještavanja te ESG okvira specifičnog za graditeljski sektor.

Zahvaljujemo panelistima prof. dr. sc. Neli Vlahinić, izv. prof. dr. sc. Lani Lovrenčić Butković, Nataši Novaković, MBA, mr. sc. Petru Sprčiću i Dinku Čondiću, dipl. ing. građ.,  koji su svojim stručnim uvidima i diskusijama obogatili raspravu.