Ekonomski potencijali geotermalne energije u RH

Pozivamo vas na forum pod nazivom „Ekonomski potencijali geotermalne energije u Republici Hrvatskoj” u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista i Rotary kluba Bjelovar, koji će se održati u subotu, 9. ožujka 2024. s početkom u 10 sati u Domu kulture Bjelovar.

Forum će biti organiziran u formi uvodnih izlaganja i panel rasprave na kojima će sudionici izložiti svoja razmišljanja o ekološkim i ekonomskim koristima iskorištavanja geotermalnih izvora i prikladnim strategijama lokalnih zajednica kako bi se maksimizirale društvene koristi. Osim toga, razmotrit će se pozitivan ekonomski utjecaj i potencijal stvaranja novih poslovnih kapaciteta i projekata naslonjenih na iskorištavanje geotermalne energije.

Na skupu će sudjelovati prof. dr. sc. Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, dr. sc. Sanja Živković, Energetski institut Hrvoje Požar, Martina Tuschl direktorica Sektora za geotermalnu energiju Agencije za ugljikovodike, Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, Igor Kovačević, glavni direktor za operativne poslove Crosco, Integrated Drilling & Well Services Co., Ltd. Darko Marković, načelnik općine Mali Bukovec, Alen Požgaj, direktor poduzeća Bukotermal i Tomislav Čorak izvršni direktor i partner Boston Consulting Group (BCG).

U ime Rotaryja skup će pozdraviti Mislav Klobučić, asistent guvernerke i Sunčica Bulat Wursching, guvernerka Rotary International Districta 1913.