Održan skup u Rijeci

Održan skup u Rijeci

U četvrtak 18.1., u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista i Gospodarskog savjeta Ekonomskog fakulteta u Rijeci, u hotelu Hilton Rijeka Costabella održan je skup pod nazivom „Hrvatska u Eurozoni i Schengenu – iskustva nakon godinu dana“.

Skup su otvorili izv. prof. dr. sc. Vesna Buterin, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanje i dekan prof. dr. sc. Sasa Drezgić u ime Ekonomskog fakulteta u Rijeci, i u ime Hrvatskog društva ekonomista predsjednik HDE prof. dr. sc. Darko Tipurić. Okupljenima se obratio i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.

Zanimljiva predavanja imali su dr. sc. Michael Faulend, viceguverner Hrvatske narodne banke i dr. sc. Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade RH. Uslijedila je interesantna i provokativna rasprava u kojoj su sudjelovali panelisti Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke burze, Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, Ivo Markotić, član uprave eLog d.o.o., Zvonimir Viduka, direktor Altpro d.o.o., i Mislav Vučić, CEO i član upravnog odbora Jadran-galenski laboratorij d.d. , uz moderiranje prof. dr. sc. Darka Tipurića.

Na marginama skupa otvorile su se brojne teme vezane uz osnaživanje hrvatske konkurentnosti i povećanja društvenog blagostanja.