Postanite član Hrvatskog društva ekonomista

Usvojen je prijedlog predsjedništva u sastavu: prof. Ljubo Jurčić, dr. Mladen Mlinarević, mr. Snježana Jurišić, i Skupština HDE-a je donijela odluku o načinu učlanjivanja i visini članarina za 2012. godinu. Članarina iznosi 200,00 kn za fizičku osobu, 600,00 kn za pravnu osobu, 100,00 kn za umirovljenike i 50,00 kn za studente. Za pretplatu na papirnato izdanje časopisa Ekonomski pregled potrebno je izdvojiti još 200,00 kn pa tako npr. na godišnjoj razini za 400,00 kuna fizička osoba – član Hrvatskog društva ekonomista dobiva sva prava jamčena Statutom, dostavu časopisa Ekonomski pregled na traženu adresu, zatim popust za sudjelovanje na tradicionalnom godišnjem kongresu hrvatskih ekonomista te druge pogodnosti. Glavni odbor HDE-a poziva sve zainteresirane da se učlane u Udrugu te tako postanu dijelom osviještenog korpusa koji daje svoj doprinos razvoju ekonomske struke i znanosti te promicanju i zaštiti profesionalnih standarda.

Prema Statutu redovnim članom Udruge može postati svaki poslovno sposobni državljanin Republike Hrvatske koji posjeduje diplomu ekonomskog fakulteta, kao i ostali akademski građani te fakultetski obrazovane osobe koje se stručno i znanstveno bave ekonomskim pitanjima. Ispunjenjem prijavnice i plaćanjem članarine te pretplate na časopis Ekonomski pregled osim što se postaje članom, pomaže se i rad Udruge, promicanje ekonomske struke i znanosti te izlaženje najstarijeg znanstvenog časopisa u ovom dijelu Europe, koji je s izlaženjem započeo davne 1935. godine. Više o učlanjivanju, pravima i obvezama članova vidi pod Registracija.

Skupština je osim rasprave o članarinama usvojila izvješće za prošlu godinu te program za 2012. koji osim redovnih aktivnosti obuhvaća i organizaciju savjetovanja:

  • Priprema i organizacija SEE Menadžment Foruma, u suradnji s Savezom ekonomista Srbije i IEDC – Poslovnom školom Bled, Beograd, rujan 2012.
  • Priprema i izvedba godišnjeg 20. tradicionalnog savjetovanja o ekonomskoj politici Hrvatske, Opatija, 14., 15. i 16. studenoga 2012.
  • Organizacija Okruglog stola na temu vizije Hrvatske do 2020.

I u 2012. godini Udruga će i dalje raditi na promicanju informiranja i edukacije te osim organizacijom savjetovanja i drugim akcijama intenzivno pridonositi aktiviranju hrvatskih znanstvenih i drugih potencijala kako bi pridonijeli boljoj suradnji politike i znanosti te kreiranju kreativnih rješenja za održivi razvoj Republike Hrvatske.
Tako i ovaj put pozivamo predstavnike ekonomske znanosti i struke, ali i druge aktere gospodarskog i političkog života te poslovne scene da se angažiraju u punoj mjeri u procese oblikovanja kreativnih rješenja za postojeće probleme i za održivi razvoj Hrvatske.